PEUGEOT Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, döviz kurundaki artışlar, 1 Şubat ta devreye girecek kredi önlemleri ve ÖTV artışının pazarı frenleyeceğini söyledi.


Satılık Yeni 308 nin Girne deki lansmanında konuşan Bergeretti, Gelişmelere 3 aylık periyodlarla bakmak lazım. Kimse ne olacağını, kurun nereye gideceğini bilmiyor. Mart ta otomotiv pazarının nereye doğru gideceği belli olur dedi. Satılık Otomobil fiyatının sabit olduğunu ancak Euro nun sürekli yükseldiğini belirten Bergeretti, şunları kaydetti:

BİRÇOK BELİRSİZLİK VAR

Peugeot Türkiye olarak ayda bir kura bakıp, ona göre fiyatlarla oynuyoruz. Kurda yüksek bir zıplama gerçekleşirse fiyatları anında yeniliyoruz. Ancak durum şimdi çok farklı. Esasında kurlardaki dalgalanma Haziran dan bu yana var. Piyasalardaki birçok belirsizlik var. Amerikan Merkez Bankası nin (Fed) tahvil alımına devam edip, etmeyeceği. Son vergi artışı. Yeni kredi uygulamalarının ve faiz oranlarının da daralmaya etkisi olabilecek. Ancak bizi çok kur zorluyor. 2014 te otomotiv pazarının yüzde 17 daralacağını öngördüklerini ifade eden Marc Bergeretti, satışların 760 bin adede gerileyeceğini kaydetti.

HEDEF 2014 TE 35 BİN

Marc Bergeretti, bu yıl piyasada bekledikleri küçülmeye karşın Peugeot nun satışlarını artıracağını söyledi. Yeni 308 modelinin satışlara büyük bir ivme katacağını belirten Bergeretti, 308 lansmanı, 2008 modelinin tam bir yıl geçirilecek olması, 208 in yükselen satış adetleri ve kendini ispat eden 301 ile 35 bin 35 adetlik satış hedefliyoruz. Yeni 308 den 2014 te 3 bin 500 adet satmayı planlıyoruz dedi.Satılık Peugeot Türkiye, 2013 te 34 bin 34 adetlik satışa ulaşmıştı. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti, otomobilin satış fiyatlarının 49.400 TL ile 66.900 TL arasında olduğunu ve bu satış fiyatlarının Şubat ayı sonuna kadar geçerli olduğunu sözlerine ekledi.


[ Yazıyı Oku ]

| 1 | 2 | 3 | 4 | Sonraki> En Son>>